Yaşat Ki Değer Bulsun

Yaşat Ki Değer Bulsun "Hoşgörü" Şubat Ayı Etkinlikleri

 Yaşat ki Değer Bulsun projesi kapsamında öğrencilerimizin Hoşgörülü Olma duygularını geliştirmek adına yapılan çalışmalar.

07.03.2023 200

07-03-202307-03-202307-03-202307-03-202307-03-202307-03-2023

Farklılık bize, hepimize doğumdan verilmiş bir hediyedir. Kimsenin doğuştan ırkını, dilini, dinini, milliyetini, derisinin rengini v.b. seçme imkanı yoktur. Bundan dolayı bizden farklı olan herkese saygı göstermek, onların dilini, kültürünü yaşatmasına yardımcı olmak gerekir. Bu insani bir görevdir. Hoşgörü de bu anlamda en önemli insani değerlerimizden biridir. İnsanların dilinin, dininin, kültürünün, düşüncesinin farklı olması dezavantaj değil, aksine önemli bir avantajdır. Bu avantajın değerinin bilinmesi ve iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu insanın olduğu gibi toplumların zenginliğine ve gelişmelerine yol açar. Hepimizin hem başkasından öğreneceği, hem de başkasına öğreteceği çok şeyler, bilgi, beceri ve alışkanlıklar vardır.

Toplumun içinde, ülkemizde çok değişik kişiler ve bunların da bize garip gelen davranışları, hareketleri, inançları olabilir. Bunlardan rahatsız olmamayı, sevecenlikle karşılamayı öğrenmeliyiz ki, hoşgörü sağlam bir temele oturabilsin. Sana yapılmasını istemediğini başkalarına yapmamaktır. Katılmadığın davranış ve düşünceleri sadece var olabilmeleri için dinlemek ve izin vermektir. Zira herkes aynı şekilde düşünmek veya davranmak zorunda değildir.Hoşgörülü olduğumuz ölçüde birbirimizi anlayabilir, birbirimize saygı gösterebiliriz. Ayrıca Hoşgörü bizim kendimizle barışık yaşamamıza da neden olur. Bize huzur verir, zenginliğimize zenginlik katar.

İLETİŞİM

Adres:
KİREÇ MAH. ÇOK MAKSATLI LİSE KÜME EVLERİ AYTEN YILMAZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BLOK NO 8B ŞALPAZARI / TRABZON


Telefon
(536) 989 2880


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın