KIRAATHANE KÜLTÜRÜ

Bir zamanlar, okur yazar olmayan müdavimler de haberdar olsunlar diye gazetelerden ve dergilerden okumalar yapılan, kitaplarını severek okuduğumuz birçok ünlü yazarın saatlerce oturup toplumun hassasiyetlerini, toplumsal olayları, onlara doğru ya da yanlış olduğunu düşündüren durumları, çeşit çeşit karakteri gözlemledikleri "KIRAAT´HANELER"di. Günümüzde "KIRAAT´HANE" denildiğinde aklımıza hemen, okeye dörtlünün arandığı, tavlanın zar ve pul seslerinin çevreye yayıldığı, "çek bir çay iki şekerliiii olsuuuun" nidalarının sokakta bile yankılandığı, erkeklerin sosyelleşmek, zaman geçirmek, iş bitirmek ve eğlenmek için tüm gün uğrayabildikleri çok da lüks olmayan mahalle mekanları gelir. Oysa, "KIRAAT´HANE", kahvehane, olarak yüzyıllardır kültürümüzün bir parçasıdır. "Zaman içerisinde değişen bu algıyı yıkmak, kahvehanelerde oyun oynanmaz, müşterilere günlük gazete, dergi, kitap ve gündem üzerinden tartışma ortamı sağlanır, kıraathaneler her türlü yeniliğe ve fikre açıktır." düşüncesini, okulumuz Kimya öğretmeni Sinan METİN ve öğrencilerimizin yaptıkları etkinlik kapsamında ilçemizde bulunan kıraat´hanelerde öğrencilerimizin kendilerinin hazırladıkları kahvaltılıklarla eşliğinde ilçe halkına kazandırmaya çalışmışlardır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

17.12.2018 4148

17-12-201817-12-201817-12-201817-12-201817-12-201817-12-2018