Okulumuz Tarihçesi

17.12.2017 770

ŞALPAZARI AYTEN YILMAZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ
Okulumuz Şalpazarı Ayten Yılmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 1992-1993 Eğitim Öğretim yılı Hemşirelik Bölümü ile Sağlık Meslek Lisesi olarak Bahri ÖZER'e ait şahıs binasında eğitim öğretime açılmıştır.

• 1993-1994 Eğitim Öğretim yılında Sağlık Memurluğu, 1994-1995 Eğitim Öğretim yılında Tıbbi Sekreterlik Bölümünde Öğrenci alarak eğitim ve öğretime devam etmiştir.
  • 2000-2001 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Çok çalışkan ve Azimli Meslek Dersleri Öğretmenimiz Ayten Yılmaz'ı Deniz Kazasında Kaybetmemiz ve ona olan sevgimizden yapılan teklif üzerine Bakanlık okulun adını Şalpazarı Ayten Yılmaz Sağlık Meslek Lisesi olarak değiştirmiştir.
  • 2005-2006 Eğitim Öğretim yılında Şalpazarı Çok Programlı Lisenin ek binasının 2.inci katına taşınmıştır.
  • 2007-2008 Eğitim Öğretim yılında ise Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü açılarak eğitim öğretime devam etmiştir.
  • 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında ise Acil Tıp Teknisyenliği Bölümüne ilave olarak Hemşirelik bölümüne de öğrenci alınmıştır. Ayrıca 2013 yılında okul binasının mülkiyeti okulumuza devredilmiştir.
  • 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Şalpazarı Ayten Yılmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olan adı, Şalpazarı Ayten Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişilmiştir.
  • 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda mevcut bulunan Sağlık Hizmetleri Alanı Hemşirelik dalı; Hemşire Yardımcılığı dalına, Ebelik dalı; Ebe Yardımcılığı dalına, Acil Tıp Teknisyenliği Dalı; Sağlık Bakım Teknisyenliği dalına olacak şekilde yönetmelik gereği güncenlenmiştir.
  • 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı itibariyle okulumuz kapanan Şalpazarı Çok Programlı Anadolu Lisesi ile birleşmiştir. Okulların birleşmesi ile Şalpazarı Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde bulunanan Adalet Alanı da alanlarımıza dahil olmuştur.

Okulumuzda 1 adet Sağlık Hizmetleri Alanı Teknik Oda, 10 adet sınıf, 3 adet depo, 1 adet Müdür odası, 3 adet Müdür yardımcısı Odası, 1 adet Öğretmenler odası, 1 adet Kütüphane, 1 adet Rehberlik odası, 2 adet Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı, 1 adet Adalet Duruşma Salonu odası ve Revir mevcuttur. Bütün sınıflarımız F@tih Projesi kapsamında Etkileşimli Tahtalar ile donatılarak her biri görsel –işitsel merkeze dönüştürülmüştür.
            Okulumuzun ismi deniz kazasında kaybettiğimiz rahmetli öğretmen Ayten YILMAZ'a saygıdan onun adı verilmiştir. Ayten YILMAZ 1993-1994 öğretim yılında okulumuza Meslek Dersleri öğretmeni olarak atanmış. Meslek aşkıyla dolu, sosyal faaliyetlerde başarılıydı. Zamanında folklor ekibimiz Türkiye derecesi yaptı. Mesai takip etmeyen uyanık olduğu zamanların çoğunu okulda öğrencilere yardımcı olmakla geçiren bir meslektaşımızdı. Deniz kazasında kaybettiğimizde Şalpazarı insanları severek okulumuza öğretmenimizin adını vermiştir.

Ruhun Şad Olsun öğretmenimiz.

OKUL MÜDÜRLERİMİZ

Mustafa DEMİR 1992 (Kurucu Müdür)

Nurşen DEMİR 1993-1997

2010-2014